Natuursteenbanen.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Curriculum Vitae (Cv)

Een sollicitatiebrief is niet compleet zonder cv (curriculum vitae). In een cv geef je informatie over wie je bent en wat je kunt. Een cv geeft een beeld wie je bent. Het advies is maak je cv niet langer dan 2 A4'tjes. Zorg dat je cv er overzichtelijk en verzorgd uit ziet en maak geen type-en taalfouten. Een "zakelijke" pasfoto toevoegen aan je cv maakt je cv compleet. Hieronder een opsomming wat er standaard in een cv wordt opgenomen: 
 

Persoonlijke - en contactgegevens

Plaats al je contactgegevens bij elkaar (naam, adres, telefoonnummer, e-mail en eventueel je social media adressen). Vermeld daarna de andere persoonlijke informatie (nationaliteit, geboortedatum, geboorteplaats en eventueel je burgerlijke stand).
 

Opleidingen

Vermeld je opleiding en maak duidelijk dat je een diploma behaald hebt of niet. Vermeld tot welk studiejaar je de opleiding gevolgd hebt.
 

Cursussen en papieren

Noteer hier eventuele bij-en nascholingscursussen die je gevolgd hebt. Is een rijbewijs relevant dan kan ook deze hier geplaatst worden.
 

Werkervaring

Zet je meest recente werkgever altijd bovenaan, eerdere werkgevers zet je eronder. Werkervaring kan je ook opgedaan hebben in een leerbedrijf en als je stage gelopen hebt dan kan je deze ook vermelden. Geef de periode, het bedrijf en je functie aan en omschrijf je werkzaamheden die relevant zijn voor de vacature. 
 

Talenkennis

Heb je kennis van talen en zijn deze relevant voor de functie waarop je solliciteert, dan kan je deze ook op je cv zetten.
 

Computerkennis

Is computer kennis gerelateerd aan de functie dan vermeld je met welke programma's of toepassingen je kunt werken.
 

Competenties

Noteer in dit gedeelte je sterke en zwakke punten en geef een voorbeeld.
 

Hobby's en/of nevenactiviteiten

Kan je vermelden in je cv mits ze relevant zijn voor de vacature waarop je wilt solliciteren. Ook kan je hier bijvoorbeeld vrijwilligerswerk noteren die aansluiten bij je functie.
 

Referenties

Geef een contactpersoon van je huidige of eerdere werkgever of onderwijsinstelling op als referentie en vermeld zijn/haar functie en telefoonnummer. Jouw toekomstige werkgever kan dan contact opnemen als hij wat meer over jou te weten wil komen.

gratis registreren kandidaat blauw

advertentie