Natuursteenbanen.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Sollicitatiebrief

In een sollicitatiebrief schrijf je waarom nou juist jij geschikt bent voor de baan waarop je solliciteert. Een sollicitatiebrief is veel persoonlijker dan een cv, bestaat niet meer uit 4 alinea's en mag niet langer zijn dan 1 A4'tje. Zorg dat je sollicitatiebrief er overzichtelijk en verzorgd uit ziet en maak geen type-en taalfouten. Belangrijke informatie kan je onderstrepen, vet maken of cursief maken, maar overdrijf niet! Laat je sollicitatiebrief lezen door een bekende die goed is met taal. Hieronder een aantal handige tips voor de opmaak en inhoud van je sollicitatiebrief.
 

De aanhef

Richt je brief aan de persoon die in de advertentietekst vermeld staat. Noteer plaatsnaam en datum. Noteer de functie waarop je solliciteert: 'referentie'. Begin met een aanhef: 'Geachte heer / mevrouw,'.
 

1e Alinea

Geef aan waarom je op de vacature solliciteert en om welke functie het gaat. Ook belangrijk is waar je de advertentie gezien hebt.
 

2e Alinea

Schrijf hier jouw argumenten op waarom nu jij de juiste persoon bent voor de baan en geef daarbij je sterke punten en kwaliteiten aan. Laat zwakke punten of teleurstellingen achterwege. Vermeld je opleiding en werkervaring. Ook heb je hier ruimte om te vermelden waar je op dit moment werkzaam bent en geef eventueel een relevante functiebeschrijving die van toepassing kan zijn. Als je net van een opleiding af komt en weinig tot geen werkervaring hebt, beschrijf dan wat je tijdens je opleiding zoal geleerd hebt en noem vaardigheden die relevant zijn voor de functie.
 

3e Alinea

Geef aan waarom je van baan wilt veranderen en een reden waarom je bij het bedrijf wil werken waar je solliciteert.
 

4e Alinea

Beëindig je brief met iets van:"Ik zou graag mijn brief en cv mondeling willen toelichten en hoop dan ook dat u mij voor een gesprek zult uitnodigen".
 

Sluit de brief af

Sluit de brief af met: 'Met vriendelijke groet', handtekening en daaronder je naam.

gratis inschrijven kandidaat

advertentie